הפסק בתפילין לצורך פתיחת דלת לאבא

שלום וברכה כבוד הרב

הנחתי תפילין, ואבא זימזם בדלת (בדרך כלל יש לו מפתח)
המשכתי להניח, ברכתי, קראתי את הפרשה הראשונה של שמע
ואז הלכתי לפתוח את הדלת בלי לדבר
אחר כך המשכתי את שתי הפרשיות הנותרות

האם יצאתי יד חובתי?
או שזה נחשב לי כהיסח דעת הזמזום בדלת וכמובן המחשבה שבאה לאחר מכן

תודה רבה, יום נעים כבוד הרב :)

תשובה:

שלום רב

מחשבה לבד אינה נחשבת הפסק. כמו כן, מיד לאחר שסיימת להניח של ראש היית צריך לרוץ לדלת, לפני שקראת קריאת שמע, כדי לפתוח אותה לאביך. אין קשר בין מצות תפילין למצות קריאת שמע, אלא שלכתחילה קוראים את שמע עם תפילין. הכי טוב זה לנהוג כפי שעם ישראל עשה מדורי דורות, להשכים בבוקר לבית הכנסת ולהתפלל שחרית עם הציבור מתחילה ועד סוף, זה לא יאומן איזה יום זה עושה לבנאדם! ההרגשה היא נפלאה!

בהצלחה רבה ולילה טוב!