תפילין לסובל מטחורים

האם אדם שסובל מטחורים עם דם רשאי להניח תפילין בתפילה או בכלל?

תשובה:

שלום רב

כאשר הדם מעורב בליחה או צואה ויש לו ריח רע, דינו כצואה במקומה שאוסרת אפילו בכמות מועטת. לגבי אדם שכל הזמן עשוי לראות שם דם, ההוראה הכללית היא שינקה עצמו מיד לפני התפילה ויניח תפילין ומיד אחרי שמונה עשרה יסיר אותן, וכיון שהכל מכוסה אין חשש בדיעבד. אגב, בחול המועד לא מניחים תפילין.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. אם כשמקנח זה מריח לא טוב אבל עדיין הרבה פחות גרוע מצואה לכאורה אין בעיה להתפלל כך משום שהגמ' אומרת שאסור רק כי זה מריח יותר גרוע מצואה רגילה