הדלקת נרות בערב יום טוב משמן תרומה טמאה

שלום רב לרבנים,
אני כהן,האם מותר לי להדליק בערב שבת הקרובה,שיצא גם ערב פסח, נרות שבת משמן זית שקיבלתי מישראל תרומות ומעשרות?(בהנחה שהשמן נטמא)
ידוע לי שאין מדליקין בשמן שריפה ביום טוב משום שאין שורפים קדשים שנטמאו ביום טוב.
אך אני מדליק את הנרות בערב יום טוב(ערב שבת),האם זה מותר?

תודה רבה על התשובות המהירות והמחכימות!

תשובה:

שלום רב

מדברי הברטנורא בפרק במה מדליקין דייק בס' הון עשיר שם שדוקא ביום טוב שחל בערב שבת אסרו, ומשום שאין שורפים קדשים ביום טוב, והקשה שהרי מדברי הירושלמי שם הלכה א' מבואר שלא מציתים את בית המוקד סמוך לשקיעת החמה ביום שישי כיון שהיא דולקת על ידי כך גם בשבת, הרי שאףך באופן זה אסור, והניח קושיתו בצ"ע, כך שאפשר שמעיקר הדין יש לסמוך להקל אבל כדאי להמנע מחמת קושיא חמורה זו.

בהצלחה