דימום מהתקן תוך רחמי

רציתי לשאול האם הדם מהכנסת התקן (אמצעי מניעה) לרחם מטמא.
האם משנה כמות הדם.
לפי מה שהבנתי מרופאת הנשים של שהיא אשה דתיה שהדם הינו תוצאה של פצע שנוצר בעקבות הכנסת ההתקן ועל כן יש דעה שהדם לא מטמא
אודה על תשובתכם

תשובה:

שלום רב

כל הכנסת התקן לתוך הרחם מטמאת את האשה אפילו לא ראתה דם! ולפי שהכלל הוא ש"אין פתיחת הקבר בלא דם", כלומר כל הכנסת דבר מעבר לעובי 2 מ"מ גורם לראייה אלא שלפעמים היא מועטת כל כך שהיא נספגת בנרתיק, ויש לנהוג חמישה ימים ואחר כך שבעה נקיים.