כתם על עד בדיקה

שלום.
ביום הראשון לשבעת הנקיים ראיתי כתם אדמדם על העד. הנחתי אותו בצד כדי לשאול רב. מחמת הספק ביצעתי באותו יום בערב שוב הפסק טהרה. למחרת, כשתכננתי לשאול את הרב- אני רואה שהבד נראה נקי ואין עליו צבע . מה עלי לעשות? האם לשאול רב כשאין לו בעצם מה לראות? האם להסתמך על הפסק הטהרה הראשון או השני?

תשובה:

שלום רב

לפעמים האור של החשמל [בעיקר אם הוא צהבהב] מטעה קצת ולאור יום רואים שאין כלום. אם היה דם באמת מן הסתם היה נשאר ממנו רושם, הוא לא יכול להעלם.