מריחת משחה לתינוק בשבת

יש לי ילד בן שנה הסובל מיובש בעור הפנים( אסתמה של העור שנראה כמו כוויות קור), בכל ימות השבוע אני מורחת לו קרם לחות מספר פעמים ביום על מנת שלא יהיה לו יובש. שאלתי היא כיצד עלי לנהוג בשבת והאם יש היתר למרוח לו מכיוון שזה מחמיר כשלא מורחים אותו.

תשובה:

שלום רב

אין היתר למרוח משחה בשבת, כאשר אין כאן נזק רפואי של ממש אלא חוסר נוחות וגרד. אפשר לשים קצת שמן זית אם זה מועיל. לעצם הענין אם אתם באיזור ירושלים כדאי לפנות לד"ר אפרים שגיא בביה"ח הדסה עין כרם, הוא מומחה לבעיה זו באופן מיוחד, אצל אחד מילדי שסבל מבעיה דומה הוא סייע מאוד.

רפואה שלימה.