האם מותר לכבס בגדים ביום שישי?

שלום וברכה כבוד הרב

יש מצב לכבס בגדים לכבוד שבת ביום שישי?
אם כן, עד מתי אפשר?
ואם אי אפשר, האם אפשר להשתמש בחומר ניקוי לכתמים, ששמים על הבגד ומשפשפים

תודה רבה ושבת שלום

תשובה:

שלום רב

אף שלכתחילה יש להקפיד לכבס קודם לכן, ועדיף בחמישי, מי שצריך לכבס לכבוד שבת ולא עשה זאת קודם לכן רשאי לעשות זאת גם ביום שישי, כיון שבזמנינו הכביסה אינה כרוכה בטורח רב כמו בעבר שהיו הולכים לנהר ומשפשפים וכו'…

מקורות:

על עיקר תקנת עזרא אם היתה לכבס בחמישי או שלא יכבסו בשישי נחלקו הדעות, ראה רא"ש ב"ק פב א שנראה ממנו שיש איסור לעשות זאת ביום שישי, וכן נקט המגן אברהם בסי' רמב ובמחזיק ברכה שם, ולעומתו ברמב"ם פרק ל שנראה שעיקר התקנה היאלכבס בחמישי כדי שיהיו לו בגדים נקיים לשבת, וכן נקט במטה יהודה, ומכל מקום ההוראה המקובלת היא שבשעת הצורך ניתן להקל בזה בזמנינו שהכביסה נעשית בנקל על ידי מכונה.

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. לכבוד הרב
    ואם זה היום היחיד שיש זמן ושמש
    ורוצים דברים לכבס ידנית גם לא לשבת?
    בהנחה שכבר הבית והבישולים מוכנים זה מותר או אסור?
    ובכלל זה הלכה או מנהג?
    תודה