אמירה לגוי לפני שבת לנקות את המטבח בשבת

האם מותר להזמין באופן חד פעמי לפני שבת גוי שיבוא בשבת ויעשה כלים וספונג'ה בבית לאחר סעודת שבת. הגוי מגיע במיוחד רק לעבודה הזו.
תשובה:
אין כל היתר לבקש זאת ממנו, שכן מלבד האיסור של אמירה לגוי הנוהג רק בשבת, יש גם איסור להנות ממעשה שבת של גוי, וכיון שהוא מתבקש לעשות פעולות האסורות בשבת, נמצא שנהנים ממעשה שבת. אמנם, אם מדובר בפעולות שניתן לעשותן בהיתר והוא עושה באיסור, כמו רחיצת כלים שניתן לעשות במים קרים ובלי ספוג, והוא רוחץ במים חמים עם ספוג, אין חשש, כיון שהוא עושה זאת לנוחותו ולנו לא משנה מה יהיה אופן פעולתו. לגבי שטיפת הריצפה אין להקל, כיון שעצם הרחיצה אסורה וגם לא ניתן לנקות כדבעי בלי סמרטוט.