למי נותנים מעשר כספים?

שלום כבוד הרב…

קראתי הלכה שאדם צריך לתת כספי מעשר וחומש , דווקא
לאנשים שקרובים אליו מבחינת מיקום, עניי עירו וכו'…
אבל אם אני לא יודע מה המצב של כל אחד, ויש ישיבה שלא מהעיר שלי ששמעתי שהיא בחובות, האם אני יכול לתת דווקא לה?

תשובה:

שלום רב

הכלל שאמרת אינו מדוייק, בכל מיני הצדקה למיניהם אכן יש כלל שעניי עירך קודמים והקרוב קרוב קודם, אולם מעשר כספים ניתן לכתחילה דוקא לתלמידי חכמים עניים, גם אם אינם מעניי עירך. כמו כן, העיקר בצדקה הוא לדעת שהכסף מגיע למקום הנכון, אם אתה לא בטוח שמקום מסוים אכן נזקק וידוע לך על מקום אחר שהוא בחובות, תוכל בהחלט לתת שם. תוכל לראות עוד הרבה תשובות באתר לגבי דיני הקדימה במעשר כספים.