מה עושים אם הבעל מתנגד לשמירת נדה?

יהודית ב' אדר ה'תשע"ה
תגובתכם ממתינה לאישור.
אנחנו זוג דתיים והורים לשתיים בתחילת הנישואין שמרנו כמו שצריך על מצוות הנידה אך עם הזמן ירדנו ממנה כמעט לגמרי הייתי מקפידה על בדיקות בזמן וספירת שיבעה נקיים ומקווה וזהו!
לאחרונה אני מאוד רוצה לחזור לשמור על מיצווה זו כהילכתה אך בעלי לא מסכים הוא מתעצבן ורב איתי.. אני מנסה להיות עסוקה בימים שאנחנו אסורים או כל מיני הסחות דעת אך שום דבר לא מזיז אותו
הוא בוכה שהוא לא יכול.. ושלא מענין אותו אף אחד וכו..
למשל עכשיו אני בדילמה אנחנו באמצע שבעה נקיים והוא החליט להפתיע אותי וללכת לקנות אוכל מוכן.. כדי שנשב יחד לראות סרט ואני יודעת מה זה אומר כבר.. ניסיתי להזמין זוג חברים שיראו איתנו סרט וכך אולי אצליח בלי מריבות ודחות אותו בעוד כמה ימים אבל הוא כועס ולא מסכים שיבואו
מה עושים??

תשובה:

שבוע טוב,

אין הרבה ברירה. אלא רק לומר לו שהוא יכול לעשות מה שהוא רוצה. אבל את לא יכולה לעבור על איסור דאורייתא! יש דברים שלא ניתן להתפשר עליהם. עם כל הרצון שלא לגרום למריבות בבית, אבל אם זה יגרום לכך שעלייך לעבור על איסור דאורייתא במזיד?? ודאי שעל כך בשום אופן לא ניתן להתפשר.

תהיי חזקה וה' יהיה בעזרך!