שיער ארוך לבנים

האם מותר שיער ארוך לבנים ומדוע?

תשובה:

שלום רב

הבעיה בגידול שיער ארוך שהוא מהווה חציצה בתפילין, ויש לחשוש שכאשר יש שיער כזה לא מקיים את המצוה!

מקורות:

משנה ברורה סימן כז:

כתב בספר מחצית השקל ורע עלי המעשה של אותן האנשים שמגדלין בלורותיהן מלבד כי הוא דרך שחץ וגאוה עיין מה שכתוב ביו"ד סימן קע"ו יש בו איסור בהנחת תפילין דכיון דגדולין הרבה ליכא למימר בהו היינו רביתייהו וחוצצים עי"ש ובלאו חציצה נמי בשביל הני שערות המרובים א"א לצמצם שיהיו מהודקין ומונחין על מקומן כדין: