שירת הלווים בזמן המשכן

בס"ד

האם שיר של יום "שירת הלוויים" שהיתה בזמן המקדש היתה גם נאמרת בימי המשכן ?

תשובה:

שלום רב

בזמן המשכן היו הלויים שרים אך לא את השיר שהיום אנחנו אומרים הקבוע לכל יום בנפרד, וכפי שמבואר בסדר עולם רבה (ליינר) פרק יד

"ויהי דויד וזקני ישראל ושרי האלפים וגו' (דברי הימים א טו כה), ויביאו את ארון האלהים וגו', ויכל דויד מהעלות העלה וגו', ויחלק לכל איש ישראל וגו', ויתן לפני ארון ה' מן הלוים משרתים וגו', ביום ההוא אז נתן דויד בראש וגו' (שם /דברי הימים א'/ טז), בשחר היו אומרים הודו לה' קראו בשמו וגו' (שם /דברי הימים א'/ טז ח), עד אל תגעו במשיחי וגו' (שם /דברי הימים א'/ טז כב), ובין הערבים היו אומרים שירו לה' כל הארץ וגו' (שם /דברי הימים א'/ טז כג), עד (ואמר) [ויאמרו] כל העם אמן והלל לה' (שם /דברי הימים א'/ טז לו), וכך היו אומרים כל ארבעים ושלש שנה לפני הארון, עד שהביאו שלמה לבית העולמים". נמצא שכל יום שרו את אותו שיר במשך כל אותם שנים.