שמיטה ועציצים שבבית

אנחנו גרים בארץ ורצינו לברר מה מותר ומה אסור בנוגע לטיפול במצחי בית [לא בגינה] שבמרפסת בקומה עליונה, ששתלנו לפני התחלת שנת השמיטה.
אם יש תחתית/צלחת מתחת לכל צמח שבעציץ, האם מותר
לזבל אותו?
לקצץ אותו?
להעביר אותו לעציץ שונה?
להוסיף אדמה לעציץ שבו הוא נמצא?
מה אסור לעשות בשנת השמיטה עם עציצים כאלה ששבית או במרפסת, אפילו כשיש להם צלחת/תחתית מתחתם?

תודה רבה
אורי

תשובה:

שלום רב

לגבי עציצים שבמרפסת פתוחה יש להחמיר כמו בחצר ובגינה, שכן תחת כיפת השמים גזרו חכמים שינהגו כל דיני השביעית, כל המלאכות שהזכרת אסורות. לגבי עציצים בבית שהם אינם נקובים כמו שהזכרת, המיקל בכל העבודות יש לו על מה לסמוך, ומנהג העולם להקל בזה רק לגבי השקייה שהיא מדרבנן.

מקורות:

ראה מה שכתבנו כאן בהרחבה.