שינה באמצע הסעודה אם נחשבת הפסק

האם שינה מעט לאחר סעודה נחשבת הפסק? האם ניתן לברך אחריה ברכת המזון?
אם ניתן לישון, אז לכמה זמן ?

תשובה:

שלום רב

אדם שישן שינת קבע באמצע סעודתו, אם הוא סועד לבדו נחשב הדבר להפסק ואינו יכול להמשיך באכילתו אלא אם כן יברך שוב ברכה ראשונה, לגבי ברכת המזון לא שייך המושג הפסק, הברכה חלה על האדם ואינה פוקעת ממנו עד שיברך אלא אם כן עבר שיעור עיכול. אבל אם הוא סועד בחברת בני אדם אחרים ורק הוא נרדם, הוא רשאי להמשיך ולאכול. כמו כן, אם לא נרדם ממש אלא רק מתנמנם מעט ואם קוראים לו הוא מגיב, או אפילו נרדם ממש, אבל שינת עראי עם היד על השולחן, הוא רשאי להמשיך לאכול בלי ברכה ראשונה.

מקורות:

ראה שו"ע סי' קעח סעי' ז.