הדבקת מדבקת הרזייה בשבת

שלום לכבוד הרבנים.

האם מותר להסיר ואו להדביק מדבקה של הרזיה בשבת?

זו מדבקה של 2X2 ס"מ שמודבקת באיזור מוצנע בגוף.

צריך כל 24 שעות להחליפה.

תודה ויישר כח.

תשובה:

שלום רב

מעיקר הדין יש להקל ובלבד שיסיר אותה פחות מ24 שעות לאחר הנחתה, כיון שהוא קשר שאינו של קיימא המיועד להסירה, אולם לכתחילה עדיף להדביק לפני כניסת השבת ולהסיר לאחר צאתה. כמובן שאם היא מודבקת במקום שיש שיער אין להסירה בשבת כיון שאסור לתלוש שערות.

מקורות:

ראה שמירת שבת כהלכתה פרק טו סעי' טז, ופרק לה סעי' כו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. במחילה לא שייך כאן דין קושר כלל שאין כאן שום מעשה קשירה אלא רק הדבקה לגוף כפלסטר וכל הנידון כאן רק מדין תופר ובזה יש להתיר משום שזה רק תפירה לזמן ועוד שאין כאן חוט ויש אומרים שרק בזה יש תופר ואכמ״ל ועיין חזו״ע (שבת ג תג)