איך לכפר על הוראה בטעות?

כת"ר שליט"א,

לפני מספר ימים התארח אצלי תלמיד חכם.כיבדתי אותו בשתייה;לפני שהוא שתה מהכוס הוא שאל האם כוס הזכוכית טבולה.סברתי שכן,ואותו ת"ח שתה מהכוס.יום אחרי זה התעורר אצלי ספק לגבי זה-לא בטוח שהכוס היתה טבולה.יוצא מזה שאני למעשב הטעיתי את אותו תלמיד חכם,ואולי אף גרמתי לו לעבירה-שכן לו היה יודע שיש ספק לגבי זה,לא היה שותה מכוס זו.מתעוררות כמה שאלות:

1.כיצד אני מכפר?

2.האם עליי לבקש מחילה מאותו תלמיד חכם?יש כאן סוגייה,שכן בנקודת הזמן הזו,הוא לא יודע ששתה מכוס שיש ספק לגבי האם טבולה או לא…..האם שייך להביא לידיעתו ואולי לעורר בו צער.

תודה רבה

תשובה:

שלום רב

התלמיד חכם מבחינתו לא עבר כל איסור כיון שההלכה היא ש"עד אחד נאמן באיסורים" והיה מותר לו לסמוך על דבריך ולשתות ממנה, כך שאין צורך לבקש ממנטו מחילה, אולם להבא ודאי עליך לדייק היטב במה שאתה מורה בעניני הלכה, והקבלה הזו [בלי נדר כמובן] תהיה התשובה הגדולה והטובה ביותר.

בהצלחה