טבילת אישה פרודה במקווה

שלום וברכה, בעלי ואני פרודים כ2.5 חודשים. בעלי שכר בית ליידי ויש לנו הסדרי ראייה עם הילדים(3 קטנים).
שאלתי האם אני יכולה ללכת לטבול במקווה?

תשובה:

שלום רב,

לא טובלים במקווה אם ין כל צורך בכך. אם ממילא אינכם גרים ביחד.

מקורות:

ראה בשבות יעקב ח"ג סי' עז שנשאל אם ניתן לסמוך על איזה פתרון לסכנה הכתובה בחז"ל ע"י הנחת תינוק. והשיב כי הבית יוסף והרמ"א כבר כתבו בסי' קצז שאין לך אשה שטובלת כשבעלה אינו בעיר. (כלומר, אינו מגיע לעיר באותו הלילה). כמו כן צריך לדעת שבזמנינו שאין בית מקדש אין בכך גם כל ענין, טומאת נדה בזמנינו היא רק לגבי קיום יחסים, אין כל משמעות אחרת לקיומה וממילא אין סיבה לטבול.