בצל בסיר בשרים שעורבב בכף חלבית

שלום וברכה לכבוד הרב,
סיר בשרי בן יומו שטוגן בו בצל בלי שמן ועדיין לא נשחם,
והבצל עורבב בכף חלבית (שלא ידוע אם היא בת יומה. הכף נקייה ואין עליה שאריות חלב).
מה דין הסיר? הבצל? והכף?
(אם אפשר בבקשה גם את דין האשכנזים וגם את דין הספרדים-אם קיימת מחלוקת).
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

ניתן להניח שהכף החלבית אינה בת יומה, ולפי הכלל שסתם כלים אינם בני יומם, וממילא הסיר והבצל כשרים אך הכף טעונה הגעלה. בענין זה אין הבדל בין אשכנזים לספרדים, כיון שגם לדעת הגר"ע יוסף זצ"ל שהקל בדבר חריף בסכין שאינו בן יומו, לא הקל בזה בבן יומו.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם מדובר בכף חלבי ממש (כלי ראשון וזה לא שכיח) גם אם הוא אינו בן יומו יכול להיות הכל טריפה הבצל (ספק) חריף בולע מן הסיר והבצל חריף בולע מן הכף אינו בן יומו. וכאן זה בבת אחת כמו קערות אז יותר חמור

  2. יש כאם שתי קולות: א. נראה שכאשר עירב עם הכף זה כבר לא היה חריף. ב. באינו בן יומו וסתם כלים אינם בני יומם הרב עובדיה מתיר.