בחור שדר לבדו ואוכל אצל הוריו האם יכול לצאת ידי חובה בהדלקתם?

שלום רב לרבנים המשיבים וחנוכה שמח!

מה הדין בבחור רווק שגר ביחידת דיור של הוריו סמוך לבית הוריו והוא סמוך על שולחן הוריו אוכל שם וכו' אבל ישן בבית שלו. האם ידליק נרות חנוכה בברכה ביחדת דיור? והאם הוא גר בדירה שכורה רחוקה ממקום מגוריו של הוריו אבל סמוך על שולחן הוריו אוכל שם וכו' וישן בדירתו האם הדין משתנה? ראיתי בשו"ת יחוו"ד ח"ב סימן ע"ז שבחור רווק שהדליק חנוכיה בבית הכנסת אח"כ שחוזר ומדליק בביתו מברך רק ברכה אחת להדליק והוא כותב שם דווקא באינו סמוך על שולחן הוריו משמע שאם סמוך על שולחן הוריו לא ידליק האם ה"ה לכאן?

בברכה,

תשובה:

שלום וברכה

נראה לכאורה שלדעת הגר"ע יוסף שבני ישיבות אף שדרים מחוץ לבית יוצאים ידי חובה בהדלקת ההורים כיון שהם סמוכים על שולחנם, גם במקרה שלפנינו הדין כך ואולי עוד יותר מכך, שהרי כאן בית ההורים הוא מקום האכילה שלו שלדעת חלק מהפוסקים די בכך לבד כדי לחייבו בהדלקה שם, ובדיעבד ודאי יוצא שם לכולי עלמא, ואם כן כאן שמדובר בבן אצל הוריו, שיש בזה גדר של איש וביתו כאשר הוא סמוך על שולחנם ודאי יש לסמוך על כך לכאורה. ונראה שכאן גם החולקים על הוראה זו כמובא בחזון עובדיה בשם הגר"ב זילבר זצ"ל כאן יודו שנחשב הוא כסמוך על שולחן אביו. ואם ההורים מסייעים לו בשכר דירה אין כלל מקום לשאלה זו.

חנוכה שמח