גניזה בעיתונים / נוסח על הניסים / מקרא בלילה / קריאת עלון מבצעים בשבת

1.אדם שלא יודע משניות בעל פה ורוצה בדרכים בלילה(שזה לא זמן אמירת מקרא לפי דברי רבנו האר\"י החי זי\"ע) יהיה מותר כי אם לא זה הרי זה בוטל מדברי תורה וחבל לדעתי מה דעת הרבנים שיחיו? 2.יש עיתונים חרדים שהרוב הוא פרסומות ויש לפעמים דברי תורה בפנים זה טעון גניזה כולו או להפריד את הדפים של הד\"ת? 3.האם לפי מרן רבינו עובדיה יוסף זקוצ\"ל זי\"ע צריך לומר בנוסח תפילת שמו\"ע של חנוכה בהלל גמור ובהודאה או ללא רק הלל והודאה ללא המילה גמור? 4.האם עלון מבצעים זה מוגדר כשטרי הדיוטות ואסור לקריאה בשבת? חג חנוכה שמח לכולם תבורכו מן שמיא.

תשובה:

1. אין ספק שאם הדבר היחיד שהוא יכול ללמוד זה מקרא הוא צריך לעשות זאת.

2. על גניזה בעיתונים ראה כאן.

3. אומרים בהלל ובהודאה, כך כתב בחזון עובדיה עמ' רו בשם אבודרהם.

4. עלון מבצעים ללא ספק אסור בקריאה בשבת.