כדאי לנדור כדי לקיים מצוות טוב יותר

יש לי צורך לנדור על משהו שאני מרגישה חייבת כבר.אני יודעת שאם אני ינדור אני יעמוד בנדר הזה ואקיים אותו.אני יותר אתחזק בדת..אלמד תורה בקצב שלי..ראוי לציין שאני באה ממשפה חילונית.אני היחידה שקוראת כל לילה פרק בתהילים.יש לי כמה שאלות:האם הנדר שלי לא מתקבל..אני חייבת לקיים את ההבטחה שאמרתי? האם עצם זה שאני נודרת ומקיימת את ההבטחה אני עדיין נחשבת חוטאת?

תשובה:

שלום רב

ראשית אני מתפעל מהנחישות והנחרצות שלך לעלות ולהתקדם! כה לחי!

לעצם הענין, חשוב לדעת שאדם שנודר ועובר על נדרו אפילו פעם אחת עונשו חמור, חז"ל אומרים שבעוון נדרים בנים קטנים מתים חלילה! לכן נראה לי שיש עוד אלף ואחד אפשרויות דומות שתוכלי להתחזק באמצעותם. תוכלי לקנוס את עצמך בכסף לצדקה על כל נפילה, וכו' וכו', רק לא לנדור ולהכנס חלילה לסבך הזה של עוון נדרים.

עד כדי כך החמירו חכמים בעוון נדרים, שאמרו שלמרות שמעיקר הדין מי שמקיים נדרו לא עובר איסור מהתורה, אף על פי כן הנודר כאילו בונה במה והמקיימו כאילו הקריב עליה קרבן, ואנחנו לא רוצים להקריב קרבן בבמות חוץ לבית המקדש, זה כביכול פיספוס של מטרה טובה, אנחנו רוצים רק להיות מכוונים בצורה הראויה למטרות הטובות.

בהצלחה