חלות שנאפו בתנור חלבי לאוכלן עם בשר

1)תנור פרווה שאפו בו פיצה ולאחר כמה שעות אפו חלות. האם ניתן לאכול את החלות בסעודה בשרית?(לספרדים)והאם התנור נשאר פרווה?
2)חלות שנאפו יחד עם בורקס חלבי ובאמצע האפיה הוצאתי את הבורקס אבל הוא היה יד סולדת האם החלות חלביות?(הכל לא היה מכוסה)(לספרדים)
בתודה מראש.

תשובה:

1. התנור נעשה חלבי. לגבי החלות, עם הכנסתם אותם מיד לתנור ללא שנוקה והופעל על חומו המירבי כחצי שעה, הן חלביות ואין לאוכלן בארוחה בשרית.

2. כנ"ל.

מקורות:

ראה שו"ע יו"ד סי' צז סעי' ג, וקח סעי' א, ובקובץ מבית לוי ח"ג עמ' כא, שאם התנור לא נוקה לאחר אפיית החלבי יש להמתין 6 שעות לאחר אכילת הבשר כדי שיהיה מותר לאוכלן! וע"ע שו"ע סי' צב סעי' ח.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. תודה על התשובה. אבל בעיון בתשובות אחרות באותו נושא כאן באתר מצאתי הבדלים למשל:להסיק רבע שעה או חצי שעה? או שחלות שנאפו בתנור חלבי שלא הוסק הם חלביות או לא?

  2. בנוגע להסקת התנור אין גדרים ברורים, אני מורה על חצי שעה בדרך כלל כיון שלוקח זמן לתנור להגיע לחומו המירבי ואנחנו רוצים לוודא שהכל נשרף. בנוגע לשאלה האם החלות חלביות ממש הדבר תלוי במצבו שלך התנור, אם יש בו שאריות חלב כמו גבינה צהובה שגלשה וכו' והיא לא נשרפה לגמרי החלות חלביות ממש, ואם התנור נקי רק לא עברו 24 שעות מאפיית הפיצה המאכל פרווה רק לא אוכלים אותו לכתחילה בסעודה בשרית.

  3. 1 אם גלש למה הם חלביות ממש רק אם גלש על התבנית ובאותו תבנית השתמש בלי הפסק נייר לחלות ובפשטות אין זיעה כאן מהגבינה
    2 בנקי למה לא אוכלים לכתחילה אין ריחא ואין זיעה