הכשרת טוסטר בשרי לחלבי

שלום רב,

ברשותי טוסטר להכנת טוסטים. הטוסטר הפך להיות בשרי מיום קנייתו. האם ניתן להכשיר את הטוסטר להיות חלבי ? ואם כן כיצד?

בתודה מראש על תשובתכם.

תשובה:

שלום רב

באופן עקרוני היה ניתן לעשות זאת, אולם חכמים אסרו להכשיר כלים מחלבי לבשרי [מלבד תנאים מסוימים מאוד], כדי שלא יבואו להתבלבל בכלים, כך שהדבר אסור.

מקורות:

ראה כאן פרטים בדין זה.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. יש להעיר שכל החומרא זה לבני אשכנז אך בני ספרד לא נהגו בחומרא זו ומותר להפוך כלי מחלבי לבשרי או ההפך על ידי הגעלה וכמו שכתב מרן החידא והכף החיים והאריך בזה ביביע אומר חלק ג יורה דעה ד.