חומוס שהשתמשו בו בבשרי לאכול ממנו בארוחה חלבית

שלום וברכה,
ברצוני לשאול שתי שאלות שאשמח לקבל עליהן תשובה:

1.סכין שנגעה באורז שהוכן בסיר בשרי ויש סיכוי גדול שנגע בבשר נגעה בחומוס שהוא מיועד לשימוש בכלים חלביים. האם אסור להשתמש יותר באותו חומוס לארוחות חלביות או לסנדוויצים ?
2. אני משתמשת בשפתון ליובש השפתיים ורציתי לדעת האם מותר להשתמש באותו שפתון גם לאחר אכילת חלב וגם לאחר אכילת בשר?
אשמח אם תענו, המון תודה והמשך יום טוב!!
נעם

תשובה:

שלום רב

נראה שבאופן כזה שלא נזהרו לשמור את החומוס פרווה אין להשתמש בו לארוחות חלביות, בדומה למה שאמרו חכמים שכיכר שאכלו ממנה בארוחה בשרית לא יאכלו ממנה בארוחה חלבית [בלחם פרוס אנחנו נוהגים להקל כאשר הקפידו לשומרו פרווה],

לאחר שהשפתיים כבר נקיות אין בעיה להשתמש באותו שפתון.