האם מותר להכנס לאוברדרפט

אני ואשתי עובדים בכל זאת צורכי עמך ישראל מרובים ולעיתים נקלעים לאוברדרפט בבנקים האם אנו עוברים על איסור ריבית? ואם חלילה זה איסור מהי דרך לעשות תשובה במקרה הנ"ל?תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

זה נידון ישן מאד. למעשה, כפי שכתבת צרכי עמך מרובים.. והציבור כמעט כולו סומך על היתר עיסקא שעושים עם הבנק. מי שיש לו דירה זה קל יותר, אבל למעשה, גם מי שאין לו דירה, סומך על ההיתר עיסקא. אכן ישנם כאלה המקפידים שלא להגיע לאוברדרפט, זה מומלץ גם כלכלית למי שיכול…

שבת שלום