חברה שמלווה למי שמשקיע בחברה עם ריבית

אם מישהו מעניק לי הלוואה כדי שאבצע השקעה בחברה שלו, ויחד עם סכום כסף עצמי ועם ההלוואה אני באמת משקיע בחברה שבבעלות המלווה, ואותו מלווה מתנה שאם ההשקעה תתמשך מעבר לזמן מסוים אצטרך לשלם רבית מסוימת, אך הוא אומר שזה לא קשור להלוואה בכלל ואני אשלם רבית גם אם ההשקעה הייתה מתבצעת מהכסף העצמי שלי, רק היות והוא הלווה לי בשביל העסקה וממילא העסקה גדולה יותר א"כ היות והרבית היא יחסית, בגלל ההלוואה היא גם גדולה יותר, האם זה אסור?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אני לא מכיר את החברה. אבל, נשמע לי מוזר מאוד שאם משקיעים כסף עצמי בחברה משלמים תוספת ריבית. אם בעל החברה לא מוכר לך כאדם ירא שמים שיודע הלכות ריבית, אל תסתמך על הסבריו.

גם ללא הריבית שהוא דורש ממך, יש איסור ריבית בכך שהוא מלווה רק למי שמשקיע בחברה שלו. לכן, על שניכם לחתום על היתר עיסקא. ניתן להוריד מכאן. יש להקפיד שהחותם יהיה מוסמך לחתום על הסכמים עם לקוחות מטעם החברה.