ציפורן שבורה לענין חציצה בטבילה

קיבלתי מכה באגודל רגל ימין והציפורן הפכה לשחורה. מתחת לציפורן התחילה לצמוח ציפורן חדשה כך שנכון להיום קיימת ציפורן חדשה ומעליה קיימת חצי ציפורן מדלדלת שלא ניתן להוציאה היא מחוברת חזק. מה עושים לעניין טבילה ?

תשובה:

שלום רב

הציפורן עצמה בודאי אינה חוצצת, אלא שאם היא מגודלת מעל הבש ויש ליכלוך תחתיה, אם הוא מכוסה במקום המחובר ואינו נראה לחוץ [כמו הדם השחור] אינו חוצץ, אבל במקום שעודף לבשר הוא מהווה חציצה ויש לנקותו היטב גם אם יש בכך מעט כאב.

מקורות:

ראה שו"ע סי' קצח סעי' יט – כ ובש"ך שם. ואף שיש שסוברים שגם ציפורן עצמה כשהיא עודפת לבשר היא חוצצת בטבילה, כאן שלא ניתן כרגע לקצוץ אין חשש, שכן דעת רוב הפוסקים והכרעת השו"ע, וכמו כן באופן זה היא אינה עומדת כרגע להקצץ. וע"ע סדרי טהרה שם.