ברכת מעין שלוש לאחר בורא נפשות / בדיקת אוכמניות מתולעים

אכלתי ענבים ועוד פרות שברכתם העץ[אבוקדו] ןעוד מאכלים שברכתם שהכול.וברכה אחרונה בירכתי "בורא נפשות" האם אני עדיין יכולה לברך "מעיין שלוש,.?
לגבי אוכמנייות קפואות ,לגבי הניקוי שלהן?האם מספיק לשטוף אותן במים וסבון?כמה זמן יש להשרות אותן?
ולגבי הפרי גוג'י ברי יבש ,כמה זמן הוא צריך להשרות במים וסבון והאם המים צריכים להיות חמים?,תודה

תשובה:

שלום רב

אכן ברכת בורא נפשות אינה פוטרת מעין שלוש ויש לברך ברכה זו גם אם הקדמת את הבורא נפשות.

בדיקת אוכמניות קפואות:

1.  משרים את הפירות ב"מי ניקוי" 2-3 דק' ושוטפים אותם היטב.

2.  בודקים ב'כתר' שבתחתית הפרי אם מצויה כנימה או חרק, וכן אם מצויות כנימות מגן על קליפת הפרי.

3.  חוצים מדגם מהפירות, רצוי כ-10% ובודקים אם מצויות רימות לבנות. אם נמצאה נגיעות פנימית יש לפתוח את כל הפירות.

פירות מגידול בר, יש לפתוח את כל הפירות ולבודקם.

אין לסמוך שמחמת ההקפאה אין בהם נגיעות, תולעים קפואות אסורות באכילה…

אוכמניות מיובשות:

מחמת הנגיעות הרבה המצויה בצימוקים ואוכמניות יבשות, והקושי לבודקם, מומלץ להשתמש רק באלוהמשווקים תחת השגחה מהודרת שעברו בדיקה מדגמית מקצועית3 ולבודקם באופן הבא:

שלב א. בדיקת טיב הצימוקים

מתבוננים אם ישנה הצטברות של פרורים כהים על הצימוקים ובדפנות אריזתם שהם עלולים להיות סימן לנגיעות בעש.

שלב ב. שריה במים

מפרידים בין צימוקים דבוקים. משרים כ-10 דקות במים חמים, מערבבים וממתינים עד שהמים יעמדו. מתבוננים היטב במים לראות אם תולעים בהירות, גלמים או חרקים חומים צפים על פני המים, (תמונות 351, 352). אם נמצאה נגיעות, אין להשתמש בצימוקים.

כדי להקל על זיהוי התולעים הצפות על המים, ניתן להעביר את שכבת המים העליונה לצלחת לבנה ולהתבונן היטב.

שלב ג. שטיפה

אם בשלב א' ו-ב' לא נמצאה נגיעות, שוטפים את הצימוקים בתוך מסננת בעלת נקבים גדולים כגון"מסננת אטריות" תחת מים זורמים תוך כדי שפשוף הצימוקים בידיים.