שימוש במדיח כלים שאינו כשר

שלום כבר כתבתי לכם כל מיני דברים בעבר..
אני נער ממשפחה מסורתית. התחלתי לשמור שבת ולהקפחיד יותר בכשרות…. ההורים השתדלו בשבילי ושמו לי פלטה בשבת, קנו סכום נפרד וכולי… הבנתי שגם אסור להדיח באותו מדיח אותם כלים. וזה כבר קשה להורים שלי … וגם קשה לי.. אני בבת אחת התחזקתי וזה קשה להם הם רואים ילד אחד אני לא יכול ככה לראות את אמא שלי מתוסבכת ועצובה קשה למשפחה אנחנו כבר לא מלוכדים..
זה קשה לי מאוד כל פעם אני בא להם עם עוד משהו ועוד משהו וזה כבר שובר אותם…
האם אני יכול להסתפק בהשתדלות שלהם כרגע?
או שאסור לאכול מצלחת וסכום שהיו במדיח משותף

תשובה:

שלום רב

ראשית אני מוכרח לציין שאני מעריך מאוד את המאמץ שלך! שכרך הרבה מאוד!

כפי שציינת, אם בבית לא מקפידים על כשרות לא ניתן להשתמש באותו מדיח, אבל דוקא הנקודה הזו לא נראית לי מאוד בעייתית, הרי אתה משתמש במעט מאוד כלים, מה הבעיה פשוט לרחוץ אותם מיד בגמר השימוש? אגלה לך סוד, לי בביתי כלל אין מדיח כלים… כמו כן היום כלים חד פעמיים עולים פרוטות, חבילת צלחות אחת תספיק לך לשבועיים…

תראה להורים שהדת עושה אותך טוב יותר נחמד יותר ומכבד יותר, נדמה לי שזה יקרב ביניכם ולא יגרום חלילה לפירוד לבבות במשפחה.

בהצלחה רבה