מעשר ממשכורת של חזן

שלום כבוד הרבנים. 2 שאלות
1.אדם שהוא קורא בתורה בשבת בבית כנסת בשכר,האם הוא צריך לעשר מהשכר שהוא מקבל מבית הכנסת?
2.אותו חזן שהוא קורא בתורה מברך את העולה לתורה לאחר העלייה ואחד העולים התנדב סכום מסוים בשביל החזן לדוגמא 50 שקל לכבוד החזן,האם החזן צריך לעשר מסכום זה? תודה רבה וחודש טוב

תשובה:

שלום רב,

כל סכום שאדם מקבל הן ממתנה והן משכר, גם את זה שכר ממצווה כלשהי, חייב במעשר כספים. כלומר, גם הסכום שקיבל מאותו עולה לתורה דינו כסתם מתנה החייבת במעשר.