האם מותר לקחת הוצאות יעוץ שידוכים ממעשר כספים?

שלום רב,
אני בת 29, רווקה, גרה בבית ההורים, מרוויחה בין 2500-3000 ש"ח בחודש. לאחרונה הלכתי ליעוץ בנושא שידוך אצל מישהי (מאמנת) וזה עלה לי כסף. האם אני יכולה לשלם לה מכספי מעשרות שלי. או במילים אחרות, האם התשלום יכול להיות המעשרות מהכספים. (המקום לבקש מההורים).

תודה מראש,

תשובה:

שלום רב

אין כל סיבה ליטול את כספי היעוץ מכספי מעשרות, אלו מיועדים לצדקה ולמצוות  שאיננו מחוייבים בהם מעיקר הדין, ולא לצרכינו הפרטיים, גם אם הם בעלי חשיבות מרובה. כמובן, אם את מתפרנסת מכספך ולא מההורים ואין לך די לכל צרכיך את פטורה ממעשרות, פרטים על כך ראה כאן.