מצות צדקה בשנת השמיטה

לכבוד הרב היקר שלום,
האם נכון הדבר ששמעתי שאין זה מקובל לתת תרומות/נדבות לאדם שפושט יד לקבל נדבה בשנת שמיטה?
אם כן מה הדין עם תרומות שנאספו בקופה במשך השנה, ומה הדין לגבי תשלום עבור פדיון נפש וכפרות ליום כיפור?
בברכה ותודה רבה.

תשובה:

שלום רב

אינני יודע מהיכן שמעת דבר שכזה. מהיכן יתפרנסו אותם עניים מסכנים בשנת השמיטה? ודאי חובה לתת להם צדקה כמו בכל שנה. הדבר היחיד הנכון, הוא שפירות הקדושים בקדושת שביעית פטורים ממעשרות, ואין חיוב לתת מהם לכהנים לויים או עניים.