הכשרת כלים תעשייתים שנבלע בהם חלב עכו"ם

כלים תעשייתיים שהשתמשו בהם לפסטר חלב עכו"ם (כ70 מעלות) שמטעמים טכניים אי אפשר למלאותם מים ולהכשירם.
שמעתי שמכשירים עם צינור שמתיז מים בחום של 100 מעלות על דפנות הכלי.
אבל לכאורה יחשב כעירוי, והאם אכן ניתן להכשיר כך.
תודה

תשובה:

שלום רב

עירוי אכן אינו מועיל לכלי ששימש בבישול איסורים ממש. אינני מכיר את המציאות אותה אתה מתאר, אולם כנראה מחמת חוסר האפשרות לבצע הגעלה של ממש בכלים אלו סמכו על הוראתו של הגר"מ פיינשטיין, שבחלב הבא מרפתות מאושרות כמו תנובה אצלנו אין איסור מעיקר הדין בחלב עכו"ם, כיון שהמלכות מקפידה שלא יערבו בחלב פרה חלב הבא מבהמה טמאה, ואף שלא התיר מחמת סברא זו אלא מדוחק גדול למי שאי אפשר לו ללא חלב ואינו יכול להשיג חלב ישראל, כאן שמדובר בליעות בלבד ולא ניתן להכשיר באופן אחר, אפשר לסמוך על סברא זו.