שימוש לחלבי ובשרי בכיור אחד / טבילת כלי חשמלי – מצנם

בס"ד

שלום כבוד הרב,
ברצוני לשאול בעניין כשרות.
1. בבתינו טרם הכשרנו את הכיור ( ככיור משותף לחלבי ובשרי) וכרגע הכיור לא כשר,
הכשרנו צלחות וסכו"ם , ורבות הפעמים אשר הונחו צלחות וסכו"ם בתוך הכיור, מה צריך לעשות?
2. בנוסף, רציתי לשאול איפה ניתן לקנות רשתות לכיור להפרדה בין בשרי לחלבי?
3. אם על קרש בשרי , הייתה שמנת בטמפ' קרה, מה דינו?
4. האם טוסטר שקיבלנו במתנה , מוצרך בטיפול כלשהו? ( טוסטר המשמש לצנימים).

אני מודה מקרב לב על כל המענה והעזרה שמובילה אותי ועוד רבים בדרך הנכונה , תודה רבה! :)

תשובה:

שלום רב

א. למעשה ניתן לחיות בבית שיש בו כיור אחד גם ללא הפרדה, אם נקפיד שלא להשתמש לרחיצת הכלים במים חמים, שכן מגע קר אינו מבליע טעם בכלים. ולכן, באופן עקרוני, גם אם היו כלים בכיור מעורבים ורחצו אותם יחד, אם היה הדבר במים קרים והם כרגע נקיים לחלוטין אין חשש. אלא שכמובן המציאות הזו אינה רצויה כלל, לפעמים עלול להדבק איזה ליכלוך והכלי לא יהיה נקי לגמרי, ולעיתים משתמשים במים חמים בשיעור של 45 מעלות בטעות, ואז צריך להכשיר שוב את הכלים שפגעו בו המים וכו'. לענין זה גם הפרדה לא כל מועילה, כיון שסוף סוף הכיור טרף ויש בו מים חמים.

ב. בכל חנות כלים בריכוזים הדתיים.

ג. יש לרחוץ היטב ואין חשש.

ד. בכל כלי הבא מגוי ואמור ליגוע באוכל יש דין של טבילת כלים במקוה. מצנם מטבע הדברים קשה לטבול כיון שהוא עלול להתקלקל מהמים, לכן הפתרון הוא לפרק בו משהו משמעותי ולחברו שנית, כך שגמר עשייתו על ידי יהודי, ובאופן זה הוא אינו זקוק לטבילה וניתן להשתמש בו.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הכרעת כל הפוסקים להחמיר כבר ב45 מעלות, כן הורו הגר"מ פיינשטין והגרש"ז אויערבך ועוד, לחומרא חוששים ב70 מעלות, כלומר לענין בישול אחר בישול בלח לספרדים שאם אין יד סולדת אסור, יש להחמיר כבר ב70 מעלות.