בדיקה מתולעים בתאנים

שלום רציתי לדעת האם יש חשש תולעים בתאנים טריים לא מיובשים ואם כן האם יש דרך לבדוק אותם
תודה רבה
שבת שלום

תשובה:

שלום רב

תאנים גם טריות נגועות מאוד בתולעים. דרך הבדיקה, לחצות את התאנה לשני חלקים להפוך כל אחד מחצאים ולהתבונן היטב, לאחר מכן להשרות במים 2 דק', אם יש תולעים הן צפות מעט ולאחר מכן שוקעות לתחתית הכוס ואז אין לאכול את התאנה. עצה טובה, יש פירות נהדרים בשוק ולא הייתי אוכל כלל תאנים.