מניעת היריון

שלום קוראים לי שרית, וילדתי לפניי חודשיים, אני מניקה את ילדי וקיבלתי גלולות המתאימות לאישה המניקה, גלולות אלו גרמו לי לפריחה ודימום עז והרופא אמר כי אני רגישה לגלולות וכן בגלל עניין זה אני לא יכולה לשים התקן רחם בשל הרגישות, וכן אמר שלא מומלץ לשים התקן כאשר אני חושבת להיכנס להיריון בעוד שנה בערך, הרופא אמר כי האופציה שנישארה לי היא לשים קונדום בתקופה שאני מניקה או לא לקיים יחסים. אני חושבת שקיום היחסים מאוד חשוב לזוגיות שלנו ורציתי לשאול האם מותר לי להשתמש בקונדום בתקופה הזו שאני מניקה?

תשובה:

שלום רב,

ראי, קודנדום למניעת היריון זו לא אופציה. האיסור הוא ממש לא בגלל המניעה, אלא בגלל איסור הוצאת זרע לבטלה, שכתב על כך בשו"ע (אבה"ע סי' כג סעי' א') שהוא עבירה גדולה יותר מכל העבירות. אני בטוח שאם הרופא היה רגיש גם על חומרת האיסור הוא היה מוצא מוצא אחר. אני לא רופא, כך שאיני יכול להמליץ לך על דבר כזה או אחר. אבל דבר אחד ברור לי שנכון שדבר כזה או מניעה כזו אינו כך כל מומלץ במצבך, אבל אתם צריכים להסתכל על המצב שאין אפשרות לקונדום, ואז הרופא כבר ימליץ לכם על אפשרויות אחרות, למרות מצבך.

שיהיה הרבה מזל טוב, ורוב נחת מהילדים!