שימוש במיקרוגל לחלבי ובשרי

לפי הידוע לי מותר להשתמש במיקרוגל אחד לחלבי ובשרי (בזה אחר זה) אם מקפידים לכסות כל פעם, אך ראיתי דבר שלכאורה רבים נכשלים בו והוא שאף שמכסים את האוכל במכסה אך מורידים את המכסה עוד בתוך המיקרוגל כשהאוכל עדיין חם ורואים ממש את האדים שיוצאים מהמאכל, האם נכון להקפיד בזה להוציא את המאכל עם המכסה מהתנור ולכאורה זה ממש חובה?

תשובה:

שלום רב

אין ספק שאתה צודק, אלא שההמלצה שלי היא לא להשתמש כלל לחלבי ובשרי באותו מיקרוגל, משום שברגע שהכיסוי נפתח, וקורה לעיתים קרובות שהוא נפתח בגלל החום והאדים, המיקרוגל טעון הכשרה, והכשרה של מיקרוגל אינה לכתחילה לכל הדעות [כשזה כבר קורה יש דרך להכשיר, אבל לכתחילה עדיף שלא להזדקק לאותה דרך], ולכן כדאי לייחד את המיקרוגל לשימוש אחד בלבד.

בהצלחה רבה