שימוש בבקבוק מים לארוחות חלביות ובשריות כאחד

אם אדם לוקח איתו לעבודה בקבוק מיים,והוא שותה במהלך העבודה לאחר האוכל(מהפה)ולפעמים אוכל בשר ולפעמים חלב, יש בעיה לשתות מאותו בקבוק בפעמים שונות גם לאחר ארוחה בשרית וגם חלבית?
ולגבי ארוחה של דגים ולאחר מכן חלב וכד'?

תשובה:

שלום רב

באופן עקרוני מאכל קר אינו מבליע טעם בכלי, וכל מאכל ושאריות מאכל הנמצאים בפה בדרך כלל אין היד סולדת מרוב חומם, וממילא, אם הבקבוק נקי היטב אין כל בעיה לשתות ממנו בארוחות חלביות ובשריות. אולם, זה לא מומלץ כלל, כי קשה להקפיד תמיד על נקיון מוחלט, ועלול לקרות שבהברגה של הבקבוק נשאר משהו וכיוצא בזה, ולכן עדיף לייחד את הבקבוק לשימוש אחד המינים בלבד.

בהצלחה