מניעה מטבילה מחמת הצורך בהפסקת לקיחת כדורי מניעה לבדיקות לקראת היריון

לרבנים הגאונים שליט"א, השלום והברכה,
אשה הלוקחת כדורי מניעה, ולקראת ההיריון הבא בעזהי"ת הורה הרופא לבצע בדיקות דם מסוימות, הבדיקות אמורות להתבצע בתקופה שלא לוקחים כדורי מניעה, יצויין שע"פ הוראות הרופאים אסור לאשה להכנס להיריון לפני קבלת תוצאות בדיקות אלו ואולי תצטרך לבצע בדיקות דם נוספות אח"כ, האם מבחינה הלכתית האם עדיף לא לטבול ולחכות עד סיום כל הבדיקות, או לטבול ולא לשמש.

תשובה:

שלום רב

נראה שעדיף שלא לטבול אלא שדבר זה צריך להעשות בהסכמת הבעל והאשה כאחד [שכן יש ביניהם שיעבודים הדדים ליחסי אישות, ואף שאר ניהוגי קירבה הם בכלל]. הטבילה ללא תשמיש יש  בה סכנה כמבואר בש"ך בסי' קצב.

בהצלחה רבה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לרבנים הגאונים שליט"א,
    באם אפשר, נא להביא את הציטוט המלא של בעל הש"ך בענין הסכנה של טבילה ללא תשמיש, ומראה מקום מדויק לעיין שם.

  2. ראה שבות יעקב ח"ג סי' עז על מקורות הענין בזוהר ובפוסקים. בש"ך ענין זה רמוז בכך שמתיר לאשה שלא היה בעלה בעיר לטבול בשבת כיון שהיתה מנועה מלטבול קודם אולם בשבות יעקב שם הדברים מבוארים באריכות.