אונאת דברים בטלוויזיה

יש תוכנית בטלוויזיה שבה עושים נזק מכוון למכשיר, כגון: מרוקנים מצבר, ואז הם מזמינים בעלי מקצוע שעוסקים בתחום, ורוצים להראות איך הם פועלים. לעיתים רבות יוצאים אנשים כלא אמינים, דהינו שהם אומרים שהמצבר גמור, אע״פ שהם יודעים שרק אין בו חשמל, ובהטענה קלה הם ממלאים אותו. העניין שמציגים את הרמאים מבלי שהזהירו אותם, הם גם מפרסמים את הצדיקים, שהיו אמינים ולקחו כסף כמו שהמורים לקחת. שאלתי לא על עצם הצפייה בטלוויזיה, אלא על עצם הרעיון, האם אין זה בכלל לשון-הרע? בתודה מראש

תשובה:

שלום רב,

זה לא קשור ללשון הרע, אבל זה בהחלט אסור. זה ממש שזה אונאת דברים שאסורה גם היא מן התורה. [ויקרא כה,יז לא תנו איש את עמיתו ויראת מאלהיך אני ה"]. גדול אונאת דברים מהונאת ממון, משום שזה ניתםן להשבון ואונאת דברים לא ניתנה להישבון.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סי' רכח

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום עליכם השואל שאל לגבי צפייה בתכנית כזו בה מראים לציבור הרחב מי צדיק ומי מטעה וגונב לקוחות האם מותר צפייה כזו ?
    זה שיש הונאת דברים במה שעושים הגנבים בתכנית זה מובן אבל מה עם הצופה <?