האם מותר לקחת בשבת כדור המסייע לגמילה מעישון?

שלום הרב.
אני בתהליך גמילה מעישון ולוקח כדור בשם צ'מפיקס המקל על יסורי הגמילה.
רציתי לדעת האם מותר לי לקחת אותו בשבת כדי לא להרוס את הרצף.
תודה.

תשובה:

שלום רב

בשבת ניתן לקחת תרופה רק חולה המוטל על מיטתו ומתקשה לתפקד מחמת כאביו, או שעל פי הוראת הרופא הוא חייב ליטול את התרופה ברצף, אולם, אם ההפסקה יום אחד אינה מזיקה אלא רק גורמת צער זמני בשבת, אסור לקחת, אם אני מבין נכון, המקרה שלך הוא כזה שאינו מאפשר לקחת.

כמו כן, תמיד ניתן לקחת כדור אחד סמוך מאוד לשבת, ועוד אחד מיד לאחר צאתה, ולמעט את זמן השהייה ביניהם.

בהצלחה רבה