שינוי יעוד של כסף שניתן לקופת צדקה

שלום רב,
יש לי בבית קופת צדקה שקיבלתי לפני כמה שנים ממוסד\ישיבה שנמצאת בעיר אחרת ובזמנו כנראה שמתי שם כמה שקלים בודדים. גיליתי את הקופה לא מזמן, ולא נראה לי שהמוסד הזה יבוא מחוץ לעיר בשביל כמה שקלים בודדים. האם אני יכול להעביר את הכסף לקופת צדקה אחרת הנמצאת אצלי בבית? תודה רבה.

תשובה:

שלום רב

באופן עקרוני לא ניתן להעביר את הכסף לקופה אחרת כיון שאותו מוסד זכה בזה על ידי נתינתם לקופה, כפי שביארנו כאן. אולם, ניתן כמובן להתקשר לאותו מוסד ולהציב בפניהם את הברירה, אם לא ירצו לבוא יוכלו הם לאפשר לכם להעביר את הכסף לקופה אחרת.