"רבנים" חוזי עתידות??

כבוד הרב שלום,
אני בת 20 ויש לי חבר מזה כחודש. אימו נאבקה על מנת להביא בן זכר והביאה אותו. היא הלכה למספר רבנים על מנת שיברכו אותו ונאמר לה כי הוא הגיע לעולם בכדי לעשות תיקון בלבד ולא יזכה להקים משפחה. נאמר לי שלא קיים סיכוי שרבנים אמרו דבר כזה.
האם זה הגיוני? ואם כן יש משהו שניתן לעשות?

תשובה:

שלום רב,

אינני יודע מי הם המקללים הללו… אבל דבר אחד ברור, שאם היה אחד כזה, הוא לבטח לא יודע כלום, כל מגלי העתידות הללו גם אם הם בגלימה של רבנים, כולם שקרנים ונוכלים, ועושקים את הציבור שנוהר אחריהם ללא כל תכלית.

"עשה לך רב" כתוב במשנה, רב צריך בעיקר בשביל ללמוד ממנו תורה, הלכה, ויראת שמים. כמובן שכל ספק שיש בו השלכה לדברים הנ"ל, כדאי להתייעץ כי גם ביעוץ כזה ניתן להבין וללמוד יראת שמים. זה העיקר שצריך מרב, ולא צריך לנהור אחרי כל אחד שמחלק הבטחות לריק, ומנצל את מצוקותיהם של אנשים כדי לזכות במעט כבוד או כסף.

יחד עם זה, אני ודאי שלא יכול להמליץ לך להמשיך עם החבר הזה, כמו עם כל בחור ללא נישואין – דבר שעלול להביא לידי עבירה….