חינוך הבנות מול מריבה במשפחה

שלום וברכה,
גיסי פרוד מזה כמה חודשים .
במהלך כמה החודשים הללו הוא התארח בגפו אצלנו
המון פעמים כאשר האירוח תמיד כולל שינה.
מאז שנפרד (אך עדיין לא התגרש) הוא יוצא עם בחורות.
הבהרתי לגיסי שהוא לא יכול להשאר לישון בביתנו עם בחורה .
יש לנו 3 בנות קטנות בבית ואינני מעוניינת שיראו את הדברים הללו כל שכן זו פריצות לשמה ואין זה תואם את דרך חיינו. במשפחה מאד כעסו של הגישה שלנו, האם אני צודקת?

תשובה:

שלום רב,

בהחלט כן.

אמנם, אין כאן איסור מצדכם, שהרי בין אם הוא ישן אצלכם ובין אם לאו הוא יעבור על איסור, שכן הוא ימצא מקום אחר. אבל חינוך הבנות הוא חשוב ביותר, לא יתכן שהבנות יראו דברים כאלה ועוד בביתן. קשה מאד לחנך בדור שלנו לצניעות ויראת שמים, אז גם להכניס את הפריצות הביתה? אני מאמין לעמידה עיקשת שלכם על גדרי הצניעות בבית שלכם, תתקבל בסופו של דבר בהבנה במשפחה, כל עוד אתם לא מבקשים לחנך את הגיס, ולא אומרים לו דבר על אורח חייו, אלא רק מבקשים שלא יכניס את אורח חייו הנוגד את אורח חייכם לבית שלכם.

תמיד יש לשים לב, שאם אתם בטוחים בעצמכם, שהעמידה העיקשת שלכם נובע ממקום טוב, ולא רצון לחנך את הזולת, בסופו של דבר, זה התקבל בהבנה, ועוד יעריכו אותכם על כך.

הרבה הצלחה ורוב נחת מהבנות.