זמן הדלקת נרות לחוששים לרבינו תם

לרב שליט"א שלום וברכה עוד בענין תוספת שבת
לפי חישובי נמצא שפלג מנחה לשיטת השוע ור"ת כעת לפי המג"א הוא דקה עד שתים בלבד אחר זמן הדלק"נ (20 דק') האם כדאי להמתין את הזמן הזה (ולהתנהג כך עד שיהיה כ10 לפני שקיעה) או אין בכך ענין

ב. עדין לא נענתה שאלתי לגבי מקור לכך שהאוכל ומטייל וכו' כדי שיהא לו כח ללמוד גם זה נחשב כשעות של תורה

תשובה:

שלום רב

אני משיב קודם כל על השאלה הראשונה. נראה לי שהואיל והדבר עלול להביא למכשול לא כדאי לשנות מסייג שקבעו קדמונים להדליק 20 דקות לפני השקיעה. גדולי ירושלים כולם הדליקו נרות 40 דקות לפני השקיעה וראו בזה ענין גדול. מה גם שמרויחים בזה את שיטת היראים שסבר שזמן בין השמשות הוא רביע מיל לפני השקיעה הראשונה כפי שכבר שוחחנו בעבר.

בנוגע לשאלתך השניה, מפאת קוצר הזמן עוד מעט הדלקת נרות אצלנו בא"י, נדחה זאת לפעם אחרת. תודה על התזכורת ושבת שלום.