הפרשת מעשר ראשון מפירות בבעלות כהן

יש לי מטע דובדבנים ואני כהן. האם לכתחילה עלי להפריש (דרך קרן מעשרות) מעשר ראשון?

תשובה:

שלום רב.

אכן אתה יכול להפריש מעשר ראשון, ולהשאיר את זה לעצמך, אבל אתה חייב להפריש.

מקורות:

ראה איך החזון איש סיכם את הנושא, נדפס בדרך אמונה – קונטרס הלכות תרומות ומעשרות מהחזו"א אות ז':

"איסור אכילת טבל נוהג אף בכהנים ולוים שלא יאמר הכהן הואיל והתרומה שלי הריני מותר לאוכלה קדם שהופרש תרומתה, אלא הטבל אסור לכהן כמו לישראל ואף אם הפריש מעשר ראשון ומ"ש ולא הפריש תרומה אסור לכהן וכן אם הפריש תרומה ומעשר שני ולא הפריש מעשר ראשון אסור ללוי, וכן מעשר ראשון שלא הפריש ממנו מעשר מן המעשר אסור לכהן, ולא עוד אלא כהן שיש לו פירות משדהו חייב להפריש מהן תרומה ומעשר ומעכב את התרומה ואת המעשר ראשון לעצמו, אבל כל זמן שלא הפריש פירותיו אסורין באיסור טבל כפירותיו של ישראל, וכן לוי חייב להפריש מעשר ראשון מפירותיו, והעני חייב להפריש מעשר עני מפירותיו, ולענין מע"ש אין חילוק בין כהן לוי וישראל, וכן לענין מעשר עני, אבל לענין תרומה ומעשר ראשון כהן פטור ממצות נתינה של תרומה ומעשר ראשון אלא מפרישם ומעכבם לעצמו, ולוי חייב בנתינת תרומה ולא בנתינת מע"ר, אבל חייבים בנתינת מעשר עני בשנת מעשר עני, והעני ג"כ חייב בנתינת מעשר עני לעני אחר ואינו רשאי לעכבם לעצמו.