צפייה מהמחשב הביתי בסרטים המוקרנים לציבור הרחב

כידוע ישנם הרבה סרטים המוקרנים לציבור הרחב תמורת דמי כניסה למקום ההקרנה, בחלקם אף ישנים שכמעט לא מוקרנים כיום.
שאלתי אם התגלגל לידי סרט כזה האם מותר לי לצפות בו במחשבי? האם מותר לי להעתיקו לחברה שחפצה לצפות בו בביתה, וכל זה לא לצורך מסחר?
מה הדין בצפייה בסרטים מסוג זה ?

תשובה:

שלום רב,

מותר לצפות וניתן להקל אף להעתיק שלא לצורך מסחרי. אבל במקרה שהמפיק מפרסם שהוא דורש תשלום מכל אלו שצפו בסרט, יש חובה לשלם לו משהו (לא יותר ממחצית המחיר שמשלמים בהקרנה באולם). גם במקרה שהוא לא פרסם, ראוי לשלם אם יש אפשרות קלה.

מקורות:

לעניין העתקת סרטים לשימוש אישי עיין כאן.
לעניין דרישת תשלום מהנהנים, יש מקום לדרישה זו, עיין שו"ת נודע ביהודה תנינא סי' כד ושו"ת דברי מלכיאל ח"ג סי' קנז. ועיין בקובץ עומקא דדינא ח"ג עמוד 206 שדן באריכות בנושא זה.