קניה בתשלומים כאשר החנות מפרסמת שני מחירים במזומן ובתשלומים

שלום רב
אני מעוניין לרכוש מזגן וכל הרשתות רושמות על המזגנים שני מחירים, מחיר מוזל לתשלום במזומן ומחיר קצת יותר יקר לרכישה בתשלומים.
אין לי אפשרות לרכוש במזומן.
האם ברכישה בתשלומים יש כאן איסור ריבית או שניתן לומר שהמחיר הוא המחיר בתשלומים ובעל העסק נותן הנחה לתשלום במזומן?
בתודה מראש

תשובה:

שלום רב,

אם החנות מציעה שני מחירים ואין לה היתר עיסקא, אסור לקנות בתשלומים. הברירות שיש לך הן : (מסודר לפי סדר העדיפות) לשלם בתשלומי קרדיט בכרטיס אשראי (עדיף כרטיס עם מסגרת מהבנק), או לסכם עם המוכר שהעסקה היא לפי היתר עיסקא (רצוי בכתב), או לסגור עם החנות על המחיר הגבוה בין אם תשלם במזומן ובין אם לאו ולאחר סגירת המחיר לבחור באפשרות לתשלומים.

מקורות:

עיין שו"ע יו"ד סי' קעג סעיף א על האיסור להציע שני מחירים. ועיין בחוות דעת שם סק"ב שאם לא מדברים על שתי האפשרויות בשעת משיכה מותר ועיין בספר ברית יהודה עיקרי דינים פרק יד סעיף יז.