הקשר שבין בעל תשובה להוריו

בס"ד
שלום וברכה.
תודה רבה.
שלחתי שאלה לפני זמן מה, ואני כותבת שוב, כי אולי לא הגיעה השאלה.
השנה רציתי לחגוג את ליל הסדר עם משפחה חרדית אליה הוזמנתי. אני חוזרת בתשובה ומשפחתי מסורתיים. אמרתי לפני ליל הסדר להוריי שאני רוצה להתחזק, ולכן אני רוצה לנסוע, כדי ללמוד עוד על פסח בבית יהודי וכו. לבסןף נשארתי עם משפחתי, אך אני חושבת שציערתי אותם עם השיתוף. איך מתקנים?
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

כל חטא שבין אדם לחברו ניתן לתקנו. ניגשים לאותו אדם שחטאנו כנגדו ומבקשים את סליחתו בצורה כנה ונעימה. אני בטוח שהוריך יבינו אותך.

לעצם הענין חשוב לשים לב, שההורים במצב כמו שלך מרגישים קצת "מאוימים" מדרכך החדשה, הם חוששים שאת הולכת לשנות את כל אורחות חייך ומי יודע אם תשארי אותה בת נאמנה ונחמדה כפי שהיית. הם מרגישים גם שאת מערערת על דרכם ורואה בהם אנשים שנוהגים שלא בסדר… זו לא הרגשה נעימה עבורם, לכן, יחד עם התחזקותך בדרכך החדשה בדרך העולה בית א-ל, תתני תשומת לב מיוחדת לקשר שביניכם, לקנות פעם משהו נחמד להורים, לכבד אותם כמו שצריך מתוך קירבה וכו'. כך הם יראו שהחיזוק בשמירת המצוות עושה רק טוב לקשר ביניכם, ושוב לא יהיה אכפת להם כל כך אם תלכי למקומות אחרים ותתעניני בדרכים שונות מהם.

בהצלחה רבה בכל.