הירהורי עבירה

כבוד הרב שלום. במידה ויש לי מחשבה על גבר אחר שאינו בן זוגי אך ללא מעשה האם זה נחשב ניאוף? והאם זה טבעי? תודה!!!

תשובה:

שלום וברכה

אמרו חכמינו ז"ל שהרהורי עבירה יש בהם צד קשה מן העבירה, ופירוש הדבר מובן, באשר האדם אומר לעצמו לא פעלתי אוון, וע"י כך הוא נדבק בעוון ומשחית את נפשו, וקשה לו לפרוש מזה העוון.
בנוסף, ההרהור עלול לתפוס את האדם ולהורידו לשאול תחתית, כי המחשבה חופשית היא בדמיונה, ויכולה להעביר אותנו למציאות שאינה יכולה להיות קיימת, בה יש רק עולם ורוד עלום ומלא תשוקה של חטא, דבר שאפילו החטא עצמו לא נותן, כתוצאה מכך שהמציאות תמיד הרבה יותר מורכבת..
ומקרא מלא דיבר הכתוב ולא תתורו אחרי לבבכם, שזהו המקור לאיסור ההרהור בחטא, והרגיל במחשבה סופו לבוא בקלות לידי חטא המעשה.
בפרט אם המחשבה מופנית לאדם שפוגשים בו, כי אז עתידין להילכד כציפור בפח, ברגעים של רוח שטות וחוסר שליטה, או מתוך עצבות, או קלות ראש.
כמובן שבכל הנוגע לקדושת יחסי הנישואין, הרי זה פגם גדול בכוונה הראויה להתייחדות של זו כלפי זה שהוא להם בלבדם, בכל לב ונפש, אין לזרים כוחכם.
וזהו היפך מה שאמרו חכמינו איש ואשה זכו שכינה ביניהם.
ואכן כדאי וראוי לבדוק את הצריך תיקון בחיי הנישואין, ולעשות כל האפשר שתקבלי את כל מה שנפשך דורשת מקשר הנישואין, במלוא השמחה, הכבוד, הרגש, והעוצמה.
כי כאשר צרכי הליבה הטבעיים מקבלים את שלהם בזוגיות, (בשלל הצרכים ולאו דווקא בענייני האישות) טבעי הוא למאוס בכל קשר אחר העומד במקום משמעותי זה.
בברכת הצלחה וישועה
הרב אלעזר וולך
יועץ נישואין